Na Cetinju živi 90% Crnogoraca, primjer kako su Cetinjani povlašćeni, u odnosu na genocidisane Srbe

TOPLI TALAS VRATIO PROBLEME SA VODOSNABDIJEVANjEM PRESTONICE

Lovćenska ulica umire od žeđi

CETINjE- Nakon, kako se ispostavilo, prividnog zatišja, burna cetinjska priča o vodosnabdijevanju nastavljena je sa prvim novim talasom povećanja temperature vazduha. Restrikcije, ovog puta, planiraju u rasponu od 12 do 14 sati dnevno, u zavisnosti od ko zna čega. Građani se, naravno, žale, posebno zbog nove okolnosti-i kada ima vode, tih nekoliko časova, nema pritiska! Najlošija situacija, ipak, makar po tvrdnjama mještana, vezana je za Lovćensku ulicu. Podatak da u tom, povelikom dijelu grada, vode nema već više od dvadeset dana nije zabrinuo nikoga do one koji su direktno pogođeni genijalnim mjerama nove uprave Vodovoda.

– Ni kapi nemamo već dvadeset dana. Ne znamo razlog, ne žele da nam kažu. Mislimo da je u pitanju smanjenje pritiska, tako da do nas teško može doći. Govoriti o problemima na temperaturi od trideset i kusur zaista nije potrebno. Mještani se pokušavaju snalaziti kako znaju i umiju, ali to vrlo teško ide. Da nije ljudi iz Vatrogasne jedinice, ne bismo imali ni za piće. Šta misle sa tim načinom-nije nam jasno, kao ni to čija je ideja da se umanji pritisak. Ako oni ne sačuvaju vodu, neće niko. Tako ispada. Ovo je sramota, i to najblaže rečeno-jednoglasno kažu ogorčeni mještani.

M.M.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&datum=2010-07-21&rubrika=Regioni&najdatum=2010-07-20&clanak=239470

CETINjSKI VODODOVOD UVODI RESTRIKCIJE

Vode nema ni po noći ni po danu

CETINjE – Iz javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Cetinje saopšteno je da se uvode i dnevne restrikcije u vodosnabdijevanju građana prestonice.
-Usljed drastičnog porasta temperature vazduha u posljednjih desetak dana došlo do enormnog povećanja potrošnje vode u gradu. Iz tog razloga JP Vodovod i kanalizacija je prinuđeno da, pored noćnih restrikcija u vremenu od ponoći do pet časova i trideset minuta, uvede i dnevnu restrikciju u vodosnabdijevanju grada u vremenskom intervalu od 17 do 20 časova- saopštavaju iz cetinjskog Vodovoda uz podsjećanje da je ovo preduzeće u nekoliko navrata, putem Radio Cetinja, apelovalo na građane da racionalno troše vodu, odnosno da upotrebu crijeva i prskalica za vodu svedu na razumnu mjeru.
– Takođe, građani su upozoreni na posljedice koje mogu imati zbog neracionalne potrošnje vode, kao što su isključenja sa mreže, ponovno plaćanje vodovodnog priključka i prijava kod nadležnog organa protiv potrošača koji rasipaju vodu. Kako sve ovo nije dalo rezultata, JP „Vodovod i kanalizacija“ Cetinje je primorano na uvođenje dnevne restrikcije u snabdijevanju grada vodom, kao prvog koraka, a nakon toga sprovodiće se sve predviđene mjere uz moguću asistenciju komunalne policije kojoj se ovo preduzeće obratilo i zvaničnim zahtjevom, sve u cilju urednog snabdijevanja grada vodom-naglašava Njegosava Seja Vujanović, v.d. direktora Vodovoda.
M.M

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=235110&datum=2010-06-15

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s


%d bloggers like this: